HTML

Nogee

Miről szól egy blog... A blog egy internetes napló, elvileg. De ezt most inkább arra használom, hogy azokat a gondolatokat, amiket nem tudok megbeszélni senkivel, inkább leírom ide. Egyrészt jólesik "kiírni magamból", másrészt megszűnik gondnak lenni. http://www.facebook.com/lelandgaunt666

Friss topikok

  • Nogee bácsi: Natessék, örülök, hogy nem vagyok egydül. :) Kívánatosnak tartom hogy beszélgessünk róla. (2014.07.27. 18:26) A párkapcsolatról
  • Andi Böröndi: A szöszmő jelentése: A levegő és a pormolekulák által összetevődő anyag,amely a nevét a szőke mű n... (2013.11.28. 09:52) Vacsora fődíj
  • Andi Böröndi: A szerelem,jó,a szerelem fáj. Állandóan nem lehet 200 fokon égni,mert az nagyon fárasztó. A párkap... (2013.11.28. 09:25) A párválasztásról
  • Nikorora: Lenne ezer, de mind szemelyes jellegu lenne, hosszu is, sok is, elbeszelgetos. Annak itt nem teszl... (2013.10.24. 20:45) SZÁJBARÁGÓ
  • Próbapipi: szia. nagyon szépen fogalmazol, nagyon jól ki tudod fejezni magad. Csak így tovább :) (2013.09.05. 22:22) Starbucks

Linkblog

Cím nélkül

2012.12.05. 11:17 Nogee bácsi

Véletlenül a látóterembe került a 2012-es közalkalmazotti bértábla.

Egy kicsit elgondolkoztam rajta, hogy mi is az, amit nézek. Nővérek, ápolók, orvosok, tanárok, tűzoltók, satöbbi munkájának a díjazása. Ez a legnagyobb pofátlanság, ami ma Magyarországon létezhet.

Mindenki azt hallja otthon, hogy fiam/lányom, szerezz diplomát, mert akkor meg fogsz tudni élni. Igaz lehet, de nem lehet mindenki diplomás. Ettől még nem kéne éhhalálra kényszeríteni őket.

Nézzünk egy pár számot:
A bértábla bruttó 93 000 forinttól 289 000 forintig terjed.
Ez nettóban 60 915 forint és 185 537 forint.

Ez utóbbi a következő kitételhez van kötve: „Az egyetemi végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevélhez kötött munkakör és a felsőoktatásról szóló törvény szerinti tudományos fokozat”. Úgyhogy ez a része ránk nem vonatkozik.

Nézzük meg, hogy mondjuk egy felsőfokú szakképesítéssel mi lenne az illetmény. A táblázat szerint a legjobb esetben is, bruttó 128 400Ft, nettóban ez 84 102 Ft.
Ezekre az emberekre SZÜKSÉG VAN. Ők fogják elvégezni azt a munkát, amit a „diplomások” kitaláltak. Az ő kezükben van a munka tárgya, és a munkaeszköz. És ezek az emberek, ha véletlenül családjuk van, akkor is 160-170 ezer forintból élnek havonta.

Nézzünk számokat:
Egy panellakás fűtés díja 25-40 ezer forint havonta, télen. Nyáron is fizetni kell.
Villany 10-15 ezer. Két felnőtt, és két gyerek napi tápláléka 2000. (Olcsón számolok.) Két BKV bérlet 20 ezer…
Kedveseim, 115-135 ezer forintnál tartok.
Bocsássatok meg, de nem számolom tovább, kinek mi a kényelmes. De amit eddig írtam,, abban nem szerepel cipő/ruha megvásárlása, egy munkahelyi ruha vásárlása, tisztítószer, gyógyszer, tanszer. Nincs benne egy tönkrement mosógép cseréje miatt felvett áruhitel törlesztő részlete. És nincs benne a telefonszámla, nincs benne egy TV csatorna díja, vagy egy üveg pezsgő szilveszterre.

És határozat tiltja minden túlóra kifizetését. Csak zárójelben.

Tisztelt Urak a parlamentben!!!!
Amíg ezek a rendeletek hatályosak, addig CSEPPET SEM ÉRDEKEL, hogy
- Vona Gábor összeírná az izraeli-magyar kettős állampolgárokat.
- Mikori Magyarország alkotmánya.
- Kell-e regisztrálni a választópolgárokat
- satöbbi

Magyarországon két átlagos polgár nem tud megélni a fizetéséből! Egy átlagos férfi nem tudja eltartani a családját.

Ha egyedül van, akkor meg egyenesen éhezik.

Kinyitni a száját nem fogja, mert akkor ezt a keveset is kockára teszi. Tűr. Az erősebbje másodállást vállal. Tűzoltók árkot ásnak. Nővérek/ápolók időseket gondoznak. Tanárok magántanítványokat fogadnak. És mindezt a családjukkal eltölthető idő rovására teszik.

Aki keményen dolgozik, azt a bécsi út túlsó végén megfizetik.

Tisztelt Urak a parlamentben!
Ez nem ultimátum. Nem fenyegetés. Ez egy figyelmeztetés, amit a legjobb szándékkal írok:
Legyenek szívesek addig a fejükhöz kapni, amíg tehetik, ugyanis pár éven belül nem lesz népük, amit kormányozzanak. Illetve lesz, de a munkát senki sem fogja elvégezni. Mert nem lesz itt senki. Vagy tévedek, és mégis lesz itt valaki. Ebben az esetben javaslom, hogy Matolcsy úr sürgősen intézkedjen pár vagon kínai szótár beszerzéséről.

Cinizmust félretéve, térden állva könyörgöm Önöknek, hogy a felesleges és meddő viták helyett inkább azon dolgozzanak, hogy Magyarország élhető ország legyen. Mert most sajnos nem az. A zsidózás, a cigányozás, a rohadtfasisztázás, gyurcsánytakarodjozás már a múlté. Ezeket a kérdéseket mesterségesen tartják életben, a csapból is ez folyik. De a tényleges probléma az, hogy a lakosság egy ijesztően nagy százalékának normális minőségű ételre sincs pénze.

Kérem szíves intézkedésüket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://neogallery.blog.hu/api/trackback/id/tr534948668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása