HTML

Nogee

Miről szól egy blog... A blog egy internetes napló, elvileg. De ezt most inkább arra használom, hogy azokat a gondolatokat, amiket nem tudok megbeszélni senkivel, inkább leírom ide. Egyrészt jólesik "kiírni magamból", másrészt megszűnik gondnak lenni. http://www.facebook.com/lelandgaunt666

Friss topikok

  • Nogee bácsi: Natessék, örülök, hogy nem vagyok egydül. :) Kívánatosnak tartom hogy beszélgessünk róla. (2014.07.27. 18:26) A párkapcsolatról
  • Andi Böröndi: A szöszmő jelentése: A levegő és a pormolekulák által összetevődő anyag,amely a nevét a szőke mű n... (2013.11.28. 09:52) Vacsora fődíj
  • Andi Böröndi: A szerelem,jó,a szerelem fáj. Állandóan nem lehet 200 fokon égni,mert az nagyon fárasztó. A párkap... (2013.11.28. 09:25) A párválasztásról
  • Nikorora: Lenne ezer, de mind szemelyes jellegu lenne, hosszu is, sok is, elbeszelgetos. Annak itt nem teszl... (2013.10.24. 20:45) SZÁJBARÁGÓ
  • Próbapipi: szia. nagyon szépen fogalmazol, nagyon jól ki tudod fejezni magad. Csak így tovább :) (2013.09.05. 22:22) Starbucks

Linkblog

Minden, avagy levél egy embernek, akiről úgy gondolom, hogy a barátom

2013.08.31. 00:27 Nogee bácsi

Drága Barátom!

Bocsáss meg a megszólításért, remélem, nem lőttem mellé.

Szeretsz valakit. Ez látszik rajtad. Látszott mindig is. Bár sosem mondtad.

Itt az ideje, hogy definiáljuk a szót. Talán az indiai pasas a mátrixból fogalmazta meg a legjobban, hadd idézzem (fejből, nem kell belekötni):

-A helyzet az hogy szeretem a lányom. Nála csodásabb teremtést még nem láttam. De ahonnan jövünk, ott ez nem elég.  Ha egy program nem szolgál valami célt akkor törlik. Megkértem a Franciát, segítsen.  Nem ért meg?
- Csak furcsa, hogy egy program szeretetről beszél.  Az emberi érzés.
- Nem, csak egy szó. Ami számít, a kapcsolat, amit a szó sejtet. Ön is szeret. Mit adna azért, hogy fenntartsa ezt a kapcsolatot?
-Bármit.
-Akkor az ok, amiért itt van, hasonló az enyémhez.

Sajnálom, ilyen késői órán, amikor a levelemet írom neked, nem jut eszembe jobb magyarázat.  Tudod, hogy ez olyan érzés, hogy mindenki látja rajtad. Keveset találkozunk, de nekem egyből lejött, hogy mi a helyzet. Azért értem meg olyan könnyen, mert én is beleszerettem valakibe, s az viszonzatlan maradt. Úgy tudom, a tiéd is. A levelem lényege lenne az, hogy mit veszített az a lány, aki elutasított.

Elég nehéz megfogalmazni. Valahogy úgy szeretném előadni, hogy ne tűnjön nagypofájú szövegnek. Az egyszerűbb lelkek eltussolnák egy olyannal, hogy „nem volt meg a kémia”, de sajnos a mi szintünkön ez tűrhetetlenül primitív megfogalmazás.  Most látom csak, (néha újra elolvasom) hogy nem csak az indiai program fogalmaz meg dolgokat, hanem Neo is.  A fent említett párbeszédben elhangzik az, hogy „Bármit”. Egy kicsit átköltve "Mindent". Sajnos ezt már nem olyan egyszerű definiálni.  Ugyanis ez már szubjektív fogalom. (Furcsa dolog. Nem hittem volna, hogy egyszer valaha az életben a „szeretet” szóra előbb találok definíciót, mint a „minden”-re. ) És mint olyan, nehéz belőni a helyét. De ezért ültem le, hogy ezt megfogalmazzam.

Mit jelent a magunkfajtának a minden? És mit jelent az egyszerűbb embereknek? (Vagy túl magasra lövöm magam?) Tudod, én már annyi emberrel beszélgettem, hogy már meg sem próbálom fejben tartani. Jártam a társadalom csúcsán, és jártam a legalján. Mindenhol találtam jó embereket, és rossz embereket. Mindenütt vannak intelligens és buta emberek. De mégis, van egy mutató, amit megfigyeltem embereken, de nincs rá szavam, ezért csak körülírni tudom. Valahogy a „lélek intelligenciája” lenne, ami megközelíti, de mégsem az. És nem is az érzelmi intelligencia. Pedig ezt oly szívesen használják a mai fiatalok a korunkbeliek lebunkózására.

A te értelmed, intelligenciád, eszed, vagy hívd, ahogy akarod, magasan átlag felett áll. És ez a mérőszám, amit említettem, pláne magasan. Úgyhogy amit vesztenek a lánykák, sajnos több, mint valószínű, hogy nem is értik. Egy két dimenziós lénynek mesélhetsz arról, hogy „jaj, de kár, hogy nem látsz három dimenzióban”. De rajtam nem múlik, elmondom, hogy hol van a kutya elásva. Egy élet példáján át kívánom szemléltetni.

Adott egy férfi és egy nő, tételezzük fel, hogy átlagos család sarjaik. És élnek, boldogan. Az életük csodálatos, boldogsággal teli. Szeretik egymást. És mindez megy addig, amíg az első probléma, baj, katasztrófa vagy egyéb be nem üt. Jön egy addig nem látott élethelyzet. Ne gondolj itt nagy szavakra, nem a világ megváltásáról van szó. Hanem egy új érzelmi helyzet, vagy egy csap megjavításánál nem nehezebb gond.  Mert akkor jön a pánik, meg az hogy a tökre klasszul megállapított kis platformjáról egyik sem tud elszakadni. És kész a baj.

Ellenben Te, barátom, aki meg vagy áldva a tisztán látás és a józan látás átkával. Természetesen Te sem értesz mindenhez, ez még a teljes Google szerverpark összes adatbázisa nem elég. A gondok megoldásának van egy univerzális eszköze. Egy másmilyen lélek. Egy gondolkodás. Ami nem tesz Istenné, de a kezedbe adja a kulcsot ahhoz, hogy bármit megoldj. Olyan ez, mint a debil tévéreklámban meghirdetett univerzális csavarhúzó.

Na, a következőt akarom neked megfogalmazni. Lassan summázom, mert egyrészt sikerült magamat gumi részegre inni, a másik meg hogy kezd túúúl hosszú lenni. A lényeg az, hogy ha te nagyon szeretsz egy lányt, és ott állsz vele szemben, és beszélgetsz vele, akkor is előkerülnek problémák. Tudom említeni a fent már említett csap megjavítás műveletét.  Míg egy vízszerelőnek ez egy mindennapos apró feladat, te akkor is megoldod. Mert a képességeidből kitelik. Simán. De egy vízszerelő nem fog Voltaire, vagy Villon műveiből idézni, Te erre is képes vagy. Bármire, amit a szíved diktál.

Ha egy lány elutasít egy pseudosaurust, mert nem kap meg tőle mindent, az (bár nem túl szép), érthető. De ha az a nő úgy dönt, hogy nem Te leszel a szíve választottja, akkor ő az egész univerzumot veszíti el. Na, jó, kis túlzással.

Sajnos, amikor azt mondod a lánynak, hogy mindent neki szeretnél adni, akkor csak a csap megjavítása lesz a cél, mert nem látja a világot mögötte. Mert csak a csap érdekli, hogy ne csöpögjön. A Te világod hiába nagy, nekik nem kell. Csak az a kurva csap.

Minden. Milyen egyszerű szó…

És mégis, rohadjon meg.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://neogallery.blog.hu/api/trackback/id/tr955485631
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása